//Εντός έδρας ήττα για τους έφηβους

Εντός έδρας ήττα για τους έφηβους

Με εντός έδρας ήττα από την Αργώ Βόλου με 2-3, συνέχισε στο πρωτάθλημα Κ-21 (εφήβων) η ομάδα της ΕΑΛ την Κυριακή 11/10. Στον αγώνα που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης οι γηπεδούχοι δεν έπιασαν την απόδοση που έπρεπε και παρά τις απουσίες των αντιπάλων δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Τα πολλά χαμένα σερβίς και οι πολλές άστοχες επιθέσεις στοίχισαν τους βαθμούς της νίκης, σε αντίθεση με την ομάδα του Βόλου που έπαιξε πιο συγκεντρωμένα και πειθαρχημένα παρά τις ελλείψεις.

Η Αργώ προηγήθηκε με 0-1 σετ με 19-25. Στο δεύτερο σετ παρά τις εσωτερικές αλλαγές, ΕΑΛ δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2, χάνοντας το σετ με 21-25.

Στο τρίτο και τέταρτο σετ οι γηπεδούχοι βελτίωσαν λίγο την απόδοσή τους, προσπάθησαν να γυρίσουν το παιχνίδι εκμεταλλευόμενοι τα λίγα λάθη των αντιπάλων τους και ισοφάρισαν σε 2-2, επικρατώντας δύσκολα 25-23 και 26-24 αντίστοιχα.

Στο πέμπτο σετ οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ και γινόταν ένα μεγάλο παιχνίδι από τους αθλητές, αλλά στο 10-11 ένα λάθος σφύριγμα του πρώτου διαιτητή που επηρεάστηκε από τις διαμαρτυρίες του προπονητή των φιλοξενουμένων (σημειωτέον όταν πλησίαζε να χαθεί και το τέταρτο σετ διαμαρτυρόταν για τα πάντα), δημιούργησε εκνευρισμό στους παίκτες και τον πάγκο της ΕΑΛ.

Το αποκορύφωμα έγινε στο 14-15, όταν σε επίθεση της ΕΑΛ (σε απόσταση ενός μέτρου από τον πρώτο διαιτητή) έδωσε τη μπάλα στους γηπεδούχους αλλά και πάλι μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες του αντίπαλου προπονητή, κατέβηκε από τη σκάλα συμβουλεύτηκε τη γραμματεία (που βρισκόταν τουλάχιστον 12 μέτρα μακριά από τη φάση) και κατοχύρωσε τον πόντο υπέρ των φιλοξενουμένων λήγοντας έτσι το σετ με 14-16 και το παιχνίδι με 2-3.

Η αλλαγή της απόφασης όπως ήταν φυσικό ξεσήκωσε τον πάγκο των γηπεδούχων που με έντονες διαμαρτυρίες ζητούσαν την εφαρμογή της αρχικής απόφασης, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί φραστική διαμάχη η οποία αναγράφηκε και στο φύλλο αγώνα.

Αρνητικός πρωταγωνιστής ο πρώτος διαιτητής του παιχνιδιού, που επηρεαζόμενος από τις διαμαρτυρίες του προπονητή της Αργούς σε καίριες φάσεις τίναξε τον αγώνα στον αέρα. Κρίμα διότι ο συγκεκριμένος διαιτητής (είναι και αξιολογημένος για την Α2 Εθνική κατηγορία !!!) έδειξε ότι δε σέβεται τις προσπάθειες και τους κόπους των αθλητών (ιδιαίτερα στο ανδρικό βόλλεϋ που περνάει μεγάλη κρίση).

Συγχαρητήρια στους αθλητές της Αργούς που παρά τις ελλείψεις αγωνίστηκαν καλύτερα και άξιζαν την νίκη, δυστυχώς όχι όμως με αυτόν τον τρόπο.

Τα σετ: 19-25 (27΄), 21-25 (27΄), 25-23 (27΄), 26-24 (27΄) 14-16 (30΄)

ΕΑΛ: (Σκανίκα Μ), Κίτσας Ν, Νταφούλης Α, Πηλίτσης Π (λ), Τσέτσιλας Κ, Τέλιος Α, Σβάρνας Α, Σιώμος Ε, Κωνσταντινίδης Κ, Παπαχρήστος Ο.

Αργώ: (Τιρτιράκης Ε) Αναστασίου Β, Ιωνάς Α, Παξιμαδάκης Χ, Αναστασίου Ν, Σπανουδάκης Γ (λ), Τσεσμελής Ι, Ρούσσας Α (λ), Πράπας Χ.

Διαιτητές: Κατσιούλης Χ, Λιόρα Ε

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο