//Στη Σλοβενία για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων με την Εθνική ομάδα ο Πέτρος Πηλίτσης

Στη Σλοβενία για το Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων με την Εθνική ομάδα ο Πέτρος Πηλίτσης

Η Εθνική Εφήβων με τη συμμετοχή του αθλητή μας Πέτρου Πηλίτση, αναχώρησε τα ξημερώματα του Σαββάτου για τη Σλοβενία για να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων «Μάριμπορ 2023», λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή της στο Βαλκανικό πρωτάθλημα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή (συνολικά 67 αγόρια και κορίτσια) που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων (ΕΥΟF) που θα διεξαχθεί από τις 22 έως τις 29 Ιουλίου στο Μάριμπορ της Σλοβενίας.

Η αθλητική νεολαία της Ευρώπης συναντάται φέτος στην πόλη της Σλοβενίας, το Μάριμπορ όπου πάνω από 3500 αθλητές και αθλήτριες θα αγωνιστούν για μια εβδομάδα σε 11 ολυμπιακά αθλήματα. Το θερινό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας αποτελεί προθάλαμο για τη μελλοντική συμμετοχή των αθλητών και αθλητριών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη γνωριμία, την επίσημη είσοδό τους στο Ολυμπιακό Κίνημα όπου αναμένεται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα, πιστή στις παραδόσεις της δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να απουσιάσει από τη διοργάνωση και να προσφέρει με τη συμμετοχή της, σημαντικές διεθνείς εμπειρίες στους νεαρούς αθλητές της.

Στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων που διοργανώνεται από τις Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές μετέχουν αγόρια και κορίτσια ηλικίας 14-18 ετών και ουσιαστικά αποτελεί τον προπομπό των Ολυμπιακών Αγώνων για τους νέους αθλητές.

Η Ελληνική αποστολή αποτελείται από 42 αγόρια και 25 κορίτσια που θα λάβουν μέρος στην ενόργανη γυμναστική, το στίβο, το μπάσκετ 3Χ3, το τζούντο, το mountain bike, την ποδηλασία δρόμου, το skateboard, την κολύμβηση, το τένις και το βόλεϊ που θα εκπροσωπηθεί από την Εθνική Εφήβων.

Στο τουρνουά βόλεϊ των αγοριών συμμετέχουν συνολικά 8 ομάδες που έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους με την Ελλάδα να είναι στον ίδιο όμιλο μαζί με τις Σλοβενία, Ιταλία, Βέλγιο και στον άλλο όμιλο είναι οι Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Τσεχία.

Η αποστολή της Εθνικής:

Γεράσιμος Τζάρας (ΑΟ Πρεβέζης), Ευάγγελος Ρούσος (ΑΟ Πρεβέζης), Ανδρέας Κοντοστάθης (ΜΓΣ Εθνικός), Κυριάκος Κεσκίνης (ΜΓΣ Εθνικός), Αλέξανδρος Νανόπουλος (ΑΟΝΣ Μίλων), Χαράλαμπος Παξιμαδάκης (ΑΣ BV Αργώ Βόλου), Σπυρίδων Γεροδήμος (ΑΣ Γιάννενα), Άγγελος-Θεόδωρος Σταθέλος (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου), Μάριος Σταυρόπουλος (ΑΣΑ Έβρος Σουφλίου), Πέτρος Πηλίτσης (ΕΑ Λαρίσης), Άγγελος Χαλίλης (ΑΕΚ Αθηνών), Έκτορας-Γεώργιος Καμαρινόπουλος-Φλουτούρε (ΑΕΚ Αθηνών).

Προπονητής: Κώστας Λιώσης, Β. προπονητή: Στέλιος Κουτουνίδης, Στατιστικολόγος: Παναγιώτης Τσότσας, Φυσιοθεραπευτής: Κώστας Τασσόπουλος, Αρχηγός αποστολής: Τάκης Καβαλλιεράκης.

Το πρόγραμμα της Εθνικής

Δευτέρα 24/7 19:00, Σλοβενία-Ελλάδα

Τρίτη 25/7 13:00, Ιταλία-Ελλάδα

Τετάρτη 26/7 13:00, Βέλγιο-Ελλάδα

*Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στα ημιτελικά και οι άλλες δύο θα αγωνιστούν για τις θέσεις 5-8.

 

Πηγή: ΕΟΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο