//Γιατί βόλεϊ;

Γιατί βόλεϊ;

Το βόλεϊ είναι ένα εξαιρετικό άθλημα που μπορούν να απολαύσουν άτομα όλων των ηλικιών και επιπέδων δεξιοτήτων. Μπορείς να παίξεις όλο το χρόνο αφού μπορεί να παίξεις τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους (ανοιχτά γήπεδα ή παραλίες το καλοκαίρι).

Επίσης, εξαιτίας της έλλειψης σωματικής επαφής ελαχιστοποιούνται οι κίνδυνοι τραυματισμού.

Εκτός από την καθαρή απόλαυση του παιχνιδιού, το βόλεϊ έχει και άλλα πολλά οφέλη:

1. Ένας τρόπος διασκέδασης για να κάψετε θερμίδες… Έχει υπολογιστεί πως παίζοντας 45 λεπτά βόλεϊ κάποιος μπορεί να κάψει μέχρι και 585 θερμίδες.

2. Το βόλεϊ βελτιώνει επίσης τη μυϊκή δύναμη. Οι δραστηριότητες που απαιτούνται όταν παίζετε βόλεϊ ενισχύουν το άνω μέρος του σώματος, τα χέρια, τους ώμους, τους μηρούς, την κοιλιά και τα κάτω πόδια.

3. Επιπλέον, το βόλεϊ βελτιώνει το συντονισμό των χεριών-ματιών, τα αντανακλαστικά και την ισορροπία.

4. Το βόλεϊ βοηθά στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης και του σεβασμού του ατόμου, αφού κάθε αγωνιζόμενος εξαρτάται άμεσα από τον συμπαίκτη του.

5. Τελευταίο αλλά και το πιο σημαντικό ίσως είναι πως το βόλεϊ διδάσκει την συνεργασία, ομαδικότητα την επικοινωνία και κάποιος θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει ως μια μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα.

Το βόλεϊ σε κάνει πιο γρήγορο, κινητικό και εύστροφο όχι μόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού αλλά και μετά στη ζωή σου. Μαθαίνεις να εξετάζεις το περιβάλλον πολύ γρήγορα, να μοιράζεσαι, να παίρνεις γρήγορες αποφάσεις και να επικεντρώνεσαι στο στόχο σου.

Με το βόλεϊ θέλοντας και μη συμμετέχεις στο παιχνίδι, βλέπετε η μπάλα πάει παντού… δεν επιλέγει η ομάδα ποιος θα την υποδεχτεί… και οι 6 στο γήπεδο συνεργάζονται για να κερδηθεί ο πόντος, δεν έχουν άλλη επιλογή… οπότε ένα παιδί θέλοντας και μη συμμετέχει, αποκτά αυτοπεποίθηση!

Το βόλεϊ, όπως και κάθε άθλημα, κρατά τα παιδιά σε χώρους ασφαλείς, μακριά από το κάπνισμα, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά και άλλες κακές συνήθειες. Ταυτόχρονα τα παιδιά μας γυμνάζονται, παίζοντας και περνώντας το χρόνο τους ευχάριστα με φίλους.

Περουλάκης Γιάννης
ΕΑΛ VOLLEY

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο