//Για τα τμήματα υποδομής του Βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ

Για τα τμήματα υποδομής του Βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ

Το τμήμα γυναικών βόλεϊ της ΕΑΛ πιστό στην παράδοση και τη φιλοσοφία που έχει, δίνει μεγάλη προσοχή στον αναπτυξιακό αθλητισμό και την υποδομή της, με σκοπό τη μετέπειτα στελέχωση της γυναικείας ομάδας με αθλήτριες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του συλλόγου.

Πολλές αθλήτριες της ΕΑΛ, του τμήματος βόλεϊ με τις διαδοχικές πανελλήνιες και παλαιότερες παγκόσμιες επιτυχίες απέκτησαν «bonus» μορίων για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ και σήμερα είναι φοιτήτριες, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία. Πολλές από αυτές αποφοίτησαν από τα πανεπιστήμια και σήμερα είναι επιτυχημένες επιστήμονες πράγμα που γεμίζει με υπερηφάνεια τον σύλλογο.

Από τα τμήματα υποδομής της ΕΑΛ έχουν αξιοποιηθεί και προωθηθεί αρκετά ταλέντα με αξιόλογη σταδιοδρομία σε ομάδες όλης της Ελλάδας και με πολλές συμμετοχές στα Εθνικά συγκροτήματα. Το όνομα της ΕΑΛ στα Πανελλήνια πρωταθλήματα βόλεϊ κορασίδων – νεανίδων – παγκορασίδων έχει συνδυαστεί με μετάλλια.

Στα 32 χρόνια ζωής του τμήματος οι αθλήτριες της ΕΑΛ έχουν κατακτήσει 28 Πανελλήνια μετάλλια. Κανένας σύλλογος στην Ελλάδα – σε όλα τα σπορ – δεν έχει αυτές τις επιτυχίες στα Πανελλήνια πρωταθλήματα, σε αυτές τις ηλικίες αθλητριών.

Βέβαια τα τμήματα υποδομής της ΕΑΛ στο βόλεϊ γυναικών – κορασίδων – νεανίδων – παγκορασίδων για πολλές αγωνιστικές περιόδους έχουν ανακηρυχθεί πρωταθλήτριες Θεσσαλίας – Κεντρικής Ελλάδας.

Τμήμα Κορασίδων: Κατέκτησε έξι πρώτες Πανελλήνιες νίκες και πέντε δεύτερες.
Τμήμα Νεανίδων: Κατέκτησε τέσσερις Πανελλήνιες νίκες, τέσσερις δεύτερες νίκες και πέντε τρίτε.
Τμήμα Παγκορασίδων: Κατέκτησε δύο Πανελλήνιες νίκες και δύο τρίτες.

Στις περιόδους 1992-1993 και 1999-2000 το τμήμα βόλεϊ γυναικών της ΕΑΛ πέτυχε την απόλυτη διάκριση σε πανελλήνιο επίπεδο στα τμήματα υποδομής:

• Το τμήμα κορασίδων κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας
• Το τμήμα νεανίδων κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδας

Η ΕΑΛ έχει στα τμήματα υποδομής μια πορεία που πολλοί σύλλογοι αναζητούν αλλά το πετυχαίνουν μόνο αυτοί που έχουν θέσει μακροχρόνιους στόχους. Δουλεύει επιστημονικά και με παιδαγωγικές αρχές εμφυτεύοντας στις αθλήτριες ένα κλίμα συνεργασίας και σύμπνοιας.Με τον τρόπο αυτό η ΕΑΛ πετυχαίνει όλα τα χρόνια να βρίσκεται σε όλες τις πανελλήνιες διοργανώσεις και αποτελεί τον μοναδικό σύλλογο στην Ελλάδα με τις περισσότερες συμμετοχές σε τελικούς Νεανίδων – Κορασίδων και τη συγκομιδή μεταλλίων.

Γράφει ο Κος Μπαρμπούτης Σπυρίδων – Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΑΛ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο