//ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΟΛΛΕΫ ΤΗΣ ΕΑΛ

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΒΟΛΛΕΫ ΤΗΣ ΕΑΛ

Τελέστηκε χθες ο αγιασμός των αγωνιστικών τμημάτων βόλλεϋ για τη νέα αγωνιστική περίοδο στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου γυμνασίου.

Τους αθλητές και αθλήτριες ευλόγησε ο πατέρας Ιγνάτιος Μουρτζανός που βρίσκεται πάντα κοντά στο σύλλογο και στα παιδιά, μιας και ο ίδιος υπήρξε αθλητής του βόλλεϋ.

Σύσσωμο παρεβρέθηκε το ΔΣ του συλλόγου, με τον πρόεδρο κο Σπύρο Μπαρμπούτη αφού καλωσόρισε τους επίσημους προσκεκλημένους και τους γονείς και φίλους των αθλητών, στη σύντομη ομιλία του ανέφερε τα εξής: “Ο σύλλογός μας είναι ο αρχαιότερος της Λάρισας στις αθλοπαιδιές, αφού έχει συμπληρώσει 50 χρόνια ζωής. Έδωσε την ευκαιρία κυριολεκτικά σε χιλιάδες αγόρια και κορίτσια να γνωρίσουν τον αθλητισμό και μέσα απ’ αυτόν να γίνονται καθημερινά καλύτερα στο σώμα, το μυαλό και τον χαρακτήρα.

Οι ομάδες ανδρών και γυναικών της ΕΑΛ έχουν δημιουργήσει μια παράδοση στην πόλη με πολύ μεγάλες επιτυχίες αφού οι άνδρες έχουν αγωνιστεί στην Α’  Εθνική κατηγορία για 8 αγωνιστικές περιόδους και οι γυναίκες στην Α1 για 13 αγωνιστικές περιόδους.

Εύχομαι και πιστεύω ότι και τη νέα αθλητική χρονιά, οι επιτυχίες των τμημάτων βόλλεϋ θα είναι σημαντικές στα πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών αλλά και στα αντίστοιχα των τμημάτων υποδομής, αφού το έμψυχο δυναμικό τους το πιστοποιεί. Άλλωστε πρόσφατες ήταν οι επιτυχίες τους για την περίοδο 2017-2018:

* Η ομάδα παίδων αναδείχθηκε αήττητη πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

* Η ομάδα κορασίδων αναδείχθηκε αήττητη πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

* Η ομάδα νεανίδων αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κεντρικής Ελλάδας και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ευχαριστούμε τους γονείς των παιδιών που όλα αυτά τα χρόνια ειναι κοντά μας, μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους και είναι αρωγοί στο σύλλογο. Εύχομαι η νέα σχολική και αγωνιστική χρονιά να ειναι παραγωγική, γεμάτη επιτυχίες και υγεία για όλα τα τμήματα της ΕΑΛ. Είμαι βέβαιος ότι με τις προσπάθειες των αθλητών – αθλητριών και των προπονητών τους και τη νέα αθλητική χρονιά η ΕΑΛ θα πραγματοποιήσει τους στόχους της. Καλή χρονιά με επιτυχίες.”

Σύντομους χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν ο αντιπεριφερειάρχης κος Απόστολος Μπέμπης εκ μέρους της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ο δήμαρχος Λαρισαίων κος Απόστολος Καλογιάννης οι οποίοι ανέφεραν:

Α. Μπέμπης: “Η περιφέρεια Θεσσαλίας στηρίζει διαχρονικά τον αθλητισμό, το βόλλεϋ και συλλόγους σαν την ΕΑΛ, γιατί πιστεύουμε στον αθλητισμό, στη νέα γενιά και σ’ αυτά που έχει να προσφέρει. Με τη στήριξη του περιφερειάρχη κου Κώστα Αγοραστού, θα συνεχίσουμε μαζί με το σύλλογο εκδηλώσεις, αγώνες και θα φέρουμε περισσότερα μετάλλια στο μέλλον, γιατί οι άνθρωποι του αθλητισμού και οι άνθρωποι της Θεσσαλίας, ειναι πάντα κοντά στο άθλημα και μπορούν και έχουν πολλά περισσότερα να προσφέρουν τα επόμενα χρόνια. Θέλουμε να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση της ΕΑΛ, να συγχαρούμε τους γονείς και περισσότερο αυτά τα νέα παιδιά, που δίνουν καθημερινά το χρόνο και τον κόπο τους προσφέροντας στο σύλλογο και το σύνολο. Προσφέρουν και στη Θεσσαλία. Εύχομαι καλή αθλητική χρονιά, καλή αρχή, καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες.”

Α. Καλογιάννης: “Σήμερα τα εγκαίνια και τον αγιασμό της καινούργιας αθλητικής χρονιάς της ΕΑΛ. Ένα ιστορικό σωματείο στο οποίο βρισκόμαστε δίπλα όλα αυτά τα χρόνια για να το βοηθήσουμε. Αφ’ ενός μεν να μεγενθύνει τη δουλειά του και αφ’ ετέρου να γίνει κυψέλη ακόμα μεγαλύτερη για τα παιδιά της πόλης. Ταυτόχρονα όμως να φέρει και επιτυχίες στην πόλη όπως έχει κάνει κατά καιρούς. Είμαστε εδώ γιατί το τελευταίο χρονικό διάστημα αποφασίσαμε να διαθέσουμε τον συγκεκριμένο αθλητικό χώρο που θα χρησιμοποιείται ως έδρα του ιστορικού αυτού σωματείου και να βοηθήσουμε έμπρακτα με αυτόν τον τρόπο τους στόχους τους οποίους βάζει το σωματείο. Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή αθλητική χρονιά, υγεία στα παιδιά και το έργο της ΕΑΛ να μεγαλώνει πάντα όλο και περισσότερο.”

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα αθλητισμού του Δήμου Λαρισαίων κος Γιώργος Κωσταρόπουλος.

Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους παρευρισκόμενους αναψυκτικά και χαλβάς από τη χαλβαδοποιεία “Όλυμπος” που επί σειρά ετών είναι χορηγός του συλλόγου.


 

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο