//ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΠΑΙΔΙΚΗ

ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ Η ΠΑΙΔΙΚΗ

Στον μεγάλο τελικό βρίσκεται πλέον η παιδική ομάδα της ΕΑΛ, που παρά τις απουσίες τριών παικτών (Νταφούλη, Παπαθανασίου, Γερομίχαλου), κέρδισε και μέσα στα Τρίκαλα την τοπική Άμιλλα με 1-3 σετ. Η ομάδα της Λάρισας χρειαζόταν τουλάχιστον δύο σετ για την πρόκριση, αφού στον πρώτο ημιτελικό είχε επικρατήσει με 3-1.

Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι που και οι δυο ομάδες ήθελαν τη νίκη, οι παίκτες της ΕΑΛ παρουσιάστηκαν πειθαρχημένοι στις οδηγίες των προπονητών τους αποδίδοντας πολύ όμορφο βόλεϊ.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι το 10-10. Από εκεί και μετά η ΕΑΛ προηγήθηκε με 10-12 και σταδιακά να χτίζει μια διαφορά που έφτασε ως και οκτώ πόντους στο 16-23. Με μία μίνι αντεπίθεση οι γηπεδούχοι όμως μείωσαν σε 20-24, αλλά οι φιλοξενούμενοι ψύχραιμοι τελείωσαν το σετ με 20-25.

Στο δεύτερο σετ έγινε πραγματική μάχη. Οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο προβάδισμα με την Άμιλλα να βρίσκεται μπροστά με 7-3, αλλά την ΕΑΛ να αντιδρά να ισοφαρίζει και να περνάει μπροστά με 12-15 και 16-21. Και πάλι όμως η ομάδα των Τρικάλων δεν το έβαλε κάτω, κυνήγησε και μείωσε με ένα σερί τεσσάρων ποντων από 19-24 σε 23-24. Όμως οι παίκτες της ΕΑΛ δειχνοντας την απαραίτητη ψύχραιμία τελείωσαν το σετ με 23-25, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον τελικό.

Τρίτο σετ και οι φιλοξενούμενοι αφού έδιωξαν το άγχος της πρόκρισης, ξεκίνησαν με μικρό προβάδισμα 4-7, οι γηπεδούχοι όμως είχαν αντίθετη άποψη, ανέκαμψαν και από το 10-10 βρέθηκαν να προηγούνται 15-10 με 5 συνεχόμενους πόντους. Ανάκαμψη σιγά σιγά της ΕΑΛ που φέρνει το σκορ στο 17-19. Οι παίκτες της Άμιλλας όμως το πάλεψαν, διεκδίκησαν το σετ και το κατέκτησαν με 27-25.

Περίπου στο ίδιο μοτίβο και το τέταρτο σετ, αλλά οι φιλοξενούμενοι δεν έκαναν το ίδιο λάθος με το τρίτο και από το 7-7 αύξαναν συνεχώς τη διαφορά για να καταλήξουν στο 17-25 και το τελικό 1-3 σετ.

 

Όλοι οι παίκτες της ΕΑΛ απέδωσαν πολύ καλά, ακόμη και αυτοί που ήρθαν από το πάγκο, αφού στα σημεία που χρειάστηκε να βοηθήσουν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί. Διακρίθηκαν λίγο περισσότερο οι Πράπας, Πανταζόπουλος και Τσέτσιλας.

Συγχαρητήρια στην ομάδα της Άμιλλας και στον προπονητή της Κο Ευθύμη Γούλα, που άξια βρέθηκαν στους ημιτελικούς.

Πολύ καλή η διαιτησία των κυρίων Βήτα και Χλωρού.

Τα σετ του αγώνα:

20-25 (25′), 23-25 (31′), 27-25 (26′), 17-25 (21′).

Συνθέσεις των ομάδων:

ΑΜΙΛΛΑ: (Γούλας Ε) Πέτσιας Α, Παπαδημητρίου Ε (L), Μιχαλίτσης Α, Τσιγαρίδας Λ, Κελεπούρης Σ, Ανδρεόπουλος Σ, Πάνος Ε, Μπέγας Σ, Τέγος Θ, Μητάκος Β, Νικάκης Ι (L), Ψαρρής Θ, Ξαφής Ε, Χλωρός Π.

ΕΑΛ: (Ματίκας Κ, Γαλάνης Ε) Πράπας Χ, Πανταζόπουλος Κ, Τσέτσιλας Κ, Ρήγας Β, Σιώμος Ε, Πηλίτσης Π (L), Αθανασιάς Γ, Ρήγας Σ, Σπανός Κ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βήτας Β, Χλωρός Χ, Σφονδύλη Δ.

Στον τελικό η ΕΑΛ θα αντιμετωπίσει σε ουδέτερο γήπεδο την ομάδα του ΑΣ Αργώ, η οποία ανέτρεψε το εις βάρος της 2-3 μέσα στη Λαμία με 1-3.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο