//Και μαθηματικά στην πρώτη θέση οι άνδρες

Και μαθηματικά στην πρώτη θέση οι άνδρες

Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος του Ζ΄ ομίλου της Β΄ Εθνικής ανδρών, η ανδρική ομάδα της ΕΑΛ εξασφάλισε και μαθηματικά την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Στον αγώνα που διεξήχθη στο Δημοτικό Γυμναστήριο Τρικάλων επικράτησε της νεανικής Άμιλλα με 1-3 σετ. Στα δύο πρώτα σετ η ΕΑΛ δε μπήκε στο ρυθμό του παιχνιδιού με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να πιέσουν και να κυνηγήσουν τη νίκη. Στο πρώτο σετ η ΕΑΛ επικράτησε σχετικά δύσκολα αφού η ομάδα των Τρικάλων βρισκόταν σε απόσταση αναπνοής και μάλιστα βρέθηκε να προηγείται με 22-20. Η εμπειρία όμως των φιλοξενουμένων επικράτησε και καταλήξαμε στο 23-25 και 0-1 σετ.

Το δεύτερο σετ κύλησε ακριβώς όπως το πρώτο με τη διαφορά ότι η ομάδα της Άμιλλα διατηρούσε συνεχώς ένα μικρό προβάδισμα 2-3 πόντων και φυσιολογικά κατέκτησε το σετ με 25-23.

Από εκεί κι έπειτα η ΕΑΛ «μπήκε» στο παιχνίδι και με άνεση κατέκτησε τα δύο επόμενα σετ με 15-25 και 16-25.

 Έτσι η ΕΑΛ παρέμεινε διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας με διαφορά +6 βαθμών από την ομάδα της Φθία Λαμίας και της ΑΕΛ που θα διεκδικήσουν τη δεύτερη θέση στον μεταξύ τους αγώνα την 13 αγωνιστική, αφού και οι δύο κέρδισαν εκτός έδρας τη Δωρίδα και ΑΟ Ακαδημία αντίστοιχα.

Τα σετ: 23-25 (22΄), 25-23 (26΄), 15-25 (23΄), 16-25 (20΄).

Ε.Α.Λ.: Μωυσιάδης Α, Μπλατσιώτης Π, Κουτσομάρκος Κ, Γαλάνης Ε (L), Μαντάρας Κ, Μαγκούτης Γ, Τσέτσιλας Κ, Σιώμος Ε, Δαλάκας Χ.

ΑΜΙΛΛΑ: (Γούλας Θ) Πέτσιας Α, Κελεπούρης Σ, Ανδρεόπουλος Σ, Κατριβέσης Β, Ψαρρής Θ, Πάνος Ε, Κορρές Γ, Ζησόπουλος Θ, Δεμέναγας Ν, Μητάκος, Καραϊσκος Α (L), Παπαδημητρίου Ε (L), Σπάχος Γ.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Χλωρός Χ, Βήτας Β, Σφονδύλη Δ.

Το πλήρες πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της αγωνιστικής:

Η επόμενη (13η) αγωνιστική του πρωταθλήματος ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο  23 Φεβρουαρίου με την ΕΑΛ να αντιμετωπίζει εντός έδρας το Φιλαθλητικό Λαμίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο