//ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ

Την ήττα με 0-3 σετ γνώρισε χθες στο κλειστό της Νεάπολης, η ανδρική ομάδα της ΕΑΛ από τον ΣΠΑΚ στην πρεμιέρα για το πρωτάθλημα ανδρών Β΄ Εθνικής.

Οι γηπεδούχοι με κακή υποδοχή, μέτριο μπλοκ και σερβίς που δεν πίεσαν ιδιαίτερα τον αντίπαλο, αντιμετώπισαν μία καλύτερη ομάδα και δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι θετικό.

Η έναρξη του παιχνιδιού βρήκε τους φιλοξενούμενους με το καλησπέρα να προηγούνται με 0-5. Μετά το αρχικό μούδιασμα η ομάδα της ΕΑΛ άρχισε να αντιδρά, αλλά διαρκώς να κυνηγάει το σκορ. Κατάφερε να πλησιάσει στο 9-10, αλλά με ένα σερί τεσσάρων πόντων ο ΣΠΑΚ έκανε το 9-13. Από εκεί και πέρα η διαφορά κυμαίνονταν στους τρεις με τέσσερις πόντους για να καταλήξουμε στο 22-25 και 0-1 σετ.

Στο δεύτερο σετ η ΕΑΛ ήταν μια σκέτη απογοήτευση. Ο ΣΠΑΚ ξεκίνησε με 0-8!!! Τίποτα δε λειτουργούσε σωστά, από την υποδοχή το μπλοκ την επίθεση. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν το σετ εύκολα σε 19 λεπτά με 7-28.

Στο τρίτο σετ η εικόνα βελτιώθηκε αισθητά, αλλά παρόλα αυτά η ομάδα της Καρδίτσας προηγήθηκε σταδιακά μέχρι και επτά πόντους. Μια αντεπίθεση όμως της ΕΑΛ έφερε τη διαφορά στον ένα πόντο και το 17-18. Από εκείνο το σημείο και μετά είχαμε συνεχείς εναλλαγές της μπάλας με τις ομάδες να προηγούνται εναλλάξ για να φτάσουμε στο τελικό 31-33 και 0-3 σετ για την ομάδα του ΣΠΑΚ.

Με τα γνωστά προβλήματα αδειοδότησης του κλειστού του Αλκαζάρ, η ΕΑΛ ήταν επηρεασμένη από την αλλαγή έδρας, αφού αγωνίσθηκε στη Νεάπολη και όχι στο γήπεδο όπου προπονείται η ομάδα.

Αυτό που φάνηκε στον χθεσινό αγώνα ήταν πρώτον η ανωτερότητα του αντιπάλου που αποτελεί και το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και δεύτερον, η έλλειψη συνοχής, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα ομάδα αφού σε σχέση με πέρσι αποχώρησαν τέσσερις παίκτες και ενσωματώθηκαν επτά νέοι και παιδιά από τα τμήματα υποδομής.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΕΑΛ: Γούναρης Ν, Γαλάνης Ε (L), Καλύβας Α, Κουτσομάρκος Β, Κούντριας Γ, Μαγκούτης Γ, Ναλετάκης Χ, Λάκης Κ, Μπλατσιώτης Π, Πράπας Χ, Τσέτσιλας Κ, Πανταζόπουλος Κ.
ΣΠΑΚ: (Αλεξίου Φ) Φατόλας Δ (L), Ρεζκ Ι, Σφακιανάκης Κ, Χειμωνέττος Κ (L), Θάνος Α, Παπαγεωργίου Α, Γεωργίου Η, Χατζατόγλου Σ, Αντωνίου Κ, Βαϊόπουλος Ε, Ντόμπρα Ι, Καρράς Θ, Αναγνώστου Α.
Διαιτητές: Χουλιαρόπουλος Δ, Θεμελής Μ, Νταβαρούκα Γ.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής
Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ – Σ.Π.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 0-3
Α.Σ. ΔΩΡΙΔΑΣ – Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ 0-3
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΣΦΦΑ Η ΑΜΙΛΛΑ 3-
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ – Α.Σ. ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ 1-3

Η βαθμολογία
Σ.Π.Α.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ             3
Α.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ                     3
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΥΡΝΑΒΟΣ   3
Α.Σ. ΑΡΓΩ ΒΟΛΟΥ             3
ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΛΑΜΙΑΣ 0
Ε.Α.ΛΑΡΙΣΑΣ                      0
ΣΦΦΑ Η ΑΜΙΛΛΑ               0
Α.Σ. ΔΩΡΙΔΑΣ                     0

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο