//Η ΕΑΛ επέστρεψε στην Α2 Εθνική

Η ΕΑΛ επέστρεψε στην Α2 Εθνική

Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Β. Ντάμπλης
Η χρονιά του λαρισινού βόλεϊ φαίνεται πως είναι η φετινή καθώς λίγες ημέρες μετά την άνοδο του Φιλαθλητικού στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών, η ανδρική ομάδα της ΕΑΛ πήρε το εισιτήριο ανόδου στην Α2. Μετά από πολλά χρόνια το ανδρικό βόλεϊ της πόλης σημειώνει μια διάκριση και χθες στο κλειστό του Αλκαζάρ η ΕΑΛ το γλέντησε. Κόντρα στην ΑΕΛ (3-0) για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος οι άνθρωποι της ομάδας έστησαν ένα μικρό πάρτι που ολοκληρώθηκε με την απονομή της κούπας του πρωταθλητή και τα πανηγύρια ήταν έξαλλα.

Στη φετινή ομάδα της ΕΑΛ προπονητής είναι ο Κώστας Ματίκας και αθλητές οι: Ι. Περουλάκης, Κ. Ματίκας, Α.Μωϋσιάδης, Α. Ματούλας, Χ. Ναλετάκης, Γ. Μαγκούτης, Π. Καραπατής, Ι. Ταμπόσης, Α. Σκαρμούτσος, Κ. Μαντάρας, Α. Καλύβας, Ελ. Γαλάνης, Δ. Κοτίτσας, Κ.Παληάς, Ν. Καμβούκος. Για τη σημαντική επιτυχία αυτή ο προπονητής Κώστας Ματίκας δήλωσε στην «Ε»: «Ξεκινήσαμε με στόχο πρώτα να ξαναγίνουμε ομάδα, αφήνοντας πίσω την περσινή τραγική χρονιά και φυσικά να κατακτήσουμε αήττητοι το πρωτάθλημα. Παίκτες, παράγοντες κι εγώ συσπειρωθήκαμε και αφοσιωθήκαμε στον στόχο μας αφήνοντας όλους τους υπόλοιπους να κάνουν μεγάλες δηλώσεις περιμένοντας υπομονετικά να μιλήσουμε στο γήπεδο. Το αποτέλεσμα μας δικαιώνει απόλυτα αφού καταφέραμε να κερδίσουμε τους πάντες εύκολα, παίζοντας σωστό και όμορφο βόλεϊ, επαναφέροντας την ομάδα στη 2η τη τάξει κατηγορία του ανδρικού βόλεϊ την Α2 μετά από 30 χρόνια. Ο στόχος για του χρόνου είναι διπλός. Να διατηρηθεί η ομάδα στην κατηγορία (η μόνη επαρχιακή ομάδα μεταξύ Αθηνών-Θεσσαλονίκης) και να προσελκύσει νέα παιδιά ώστε να συνεχιστεί η παράδοση των 46 ετών που έχει στο άθλημα η ΕΑΛ».

ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Δηλώσεις για την επιτυχία της ΕΑΛ έκαναν και δύο παίκτες της:

ΠΕΡΟΥΛΑΚΗΣ: Είχαμε την καλύτερη ομάδα φέτος και η βαθμολογία μας δικαιώνει. Η ομάδα είχε καλό κλίμα εντός και εκτός γηπέδου. Εύχομαι και οι μικρότεροι να έχουν πάντα τέτοιες επιτυχίες και χαρές. Ξέρουμε ότι η επόμενη χρονιά θα είναι δύσκολη, αλλά και μόνο η συμμετοχή μιας λαρισινής αντρικής ομάδας στην Α2 θεωρώ πως είναι μεγάλη επιτυχία.

ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ: Είχαμε μια περίεργη χρονιά. Βάλαμε στην άκρη όλοι πολλά πράγματα για να πετύχουμε τον μεγάλο στόχο της Α2 Εθνικής, δουλειά και οικογένεια. Έχουμε όμως ένα απίστευτο δέσιμο και κλίμα μεταξύ μας. Αυτό έβγαινε και στους αγώνες. Πραγματικά είμαι περήφανος για όλα τα παιδιά και ευτυχισμένος που οι κόποι μας ανταμείφθηκαν.
* Αξίζει να τονίσουμε πως παίκτες και προπονητές ευχαρίστησαν τη διοίκηση για τα όσα έκανε και προσέφερε τη φετινή χρονιά και συγκεκριμένα ανέφεραν τους κυρίους Τσέτσιλα, Παπαθανασίου και Σουλτσιώτη για την προσφορά τους.

Για την άνοδο όμως τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της ΕΑΛ, κ. Σπύρος Μπαρμπούτη που τόνισε: «Εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΑΛ θέλω να συγχαρώ τους αθλητές και την τεχνική ηγεσία του τμήματος βόλεϊ ανδρών του συλλόγου μας για τη μεγάλη επιτυχία τους την άνοδο στην Α2 Εθνική κατηγορία. Η προσπάθεια των αθλητών μας όλο τον χρόνο, η δουλειά τους με επιμονή και υπομονή υλοποίησαν τον στόχο της ανόδου. Τώρα βέβαια οι υποχρεώσεις όλων μας, αυξάνονται αλλά πιστεύω ότι και η νέα αποστολή των αθλητών, στην Α2 Εθνική και η πορεία τους θα είναι πετυχημένη. Η ομιλία θα αξιοποιήσει την εμπειρία των 47 χρόνων της ζωής της και θα συμβάλει στην παραπέρα ανάπτυξη του βόλεϊ στη Λάρισα, προσθέτοντας ένα ισάξιο κομμάτι της ιστορίας της».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο